top of page
keith-misner-h0Vxgz5tyXA-unsplash.jpg
Logga WEB TRANS.png
Lyckad rengöring av 120 lägenheters värmesystem!

Publicerad: 09112023

Alla fastigheters värmesystem måste förr eller senare rengöras. De är utsatta för luft och syre vilket orsakar invändig korrosion och smuts i systemet. Det leder i sin tur till igensättningar, kalla element, ojämn värmefördeling i fastigheten och nedsatt effektivitet i värmeväxlarna. Följden blir dyrare värmekostnader och med dagens energipriser är det något ingen fastighetsägare eller bostadsrättsförening vill ha.

Brf. Norrliden i Sundsvall kontaktade Svensk Värme och beställde deras rekonditioneringskoncept som är en paket- och helhetslösning för fastigheter. Föreningen består av två höghus samt ett låghus och omfattar totalt 120 lägenheter samt sex affärslokaler.

martin-edholm-SiFizC6pD9o-unsplash.jpg

Svensk Värme genomförde uppdraget genom att först koppla upp sig mot fastighetens undercentral, både på tur som retur. Därefter installerade de en stor pump tillsammans med ett slutet fullflödesfilter. Samtidigt stängde de av stammarna som är närmast undercentralen. Det innebär att Svensk Värme börjar längst bort från undercentralen och arbetar sig nedåt. Därefter spolas en stam i taget. Det är ett tidsödande arbete, där de går in i varje lägenhet, på varje på våningsplan i varje trapphus och skruvar bort elementens termostat, öppnar ventilen och kontrollerar att allt är i funktion.

- Det här ingår i vår helhetslösning. Säg att det är fyra element i varje lägenhet i den här föreningen, då upprepar vi samma moment nära femhundra gånger. Vi går runt och motionerar ventilerna samtidigt som vi spolar systemet åt båda hållen, säger Roger Lundqvist på Svensk Värme

- Vi hade problem i en del lägenheter med kalla element och det var orsaken till att vi anlitade Svensk Värme. De gjorde ett bra jobb och jag har bara hört positiva saker om dem från bostadsrättsinnehavarna. Deras offert på uppdraget var bra, genomförandet var bra och fakturan korrekt. Jag rekommenderar gärna dem vidare till andra bostadsrättsföreningar, säger Daniel Nordin, ordförande för Brf. Norrliden.

bottom of page